Acasa | SPECIAL

Motivul real de suspendare a lui Tusac se găseşte în activitatea Fundaţiei Pro Litoral

image
Prefectul Claudiu Palaz a mai pus o cărămidă la suspendarea lui Tusac – lucrarea la care se căzneşte de aproape două luni de zile şi a cărei finalizare iminentă o anunţă la fiecare început de săptămână. De data aceasta, Palaz a ieşit la rampă cu o adresă de la Agenţia Naţională de Integritate, care confirmă ceea ce ştiam cu toţii, anume că Tusac s-a aflat în incompatibilitate în perioada 2008-2009, când a deţinut concomitent funcţia de primar şi cea de reprezentat în diverse consilii de administraţie, aducătoare de câţiva leuţi în plus la bugetul familiei sale.
articol complet

Profitulde 6 milioane de euro al lui Teodosie miroase a minciună

image
Profitul de peste 6 milioane de euro declarat la Fisc de Arhiepiscopia Tomisului dă peste cap orice calcul statistic şi dezminte chiar şi prognozele proprii ale instituţiei bisericeşti. Ceea ce n-a reuşit Rompetrol din vânzarea de carburanţi, iată că a reuşit popa Teodosie din vânzarea de lumânări, calendare şi icoane: un profit de 29.348.909 lei noi, aferent anului fiscal 2010. Absolut incredibil! Anterior acestui megasucces economic, Arhiepiscopia se târâia sub povara unei datorii istorice la Fisc de un milion de euro, acumulată ca urmare a neplăţii constribuţiilor sociale pentru angajaţi.
articol complet

GOANA DUPĂ AURUL NEGRU. Investiţii de un miliard de dolari pentru petrolul românesc

image
Companiile care au câştigat licitaţiile de concesionare a perimetrelor petrolifere se pregătesc să foreze în apele teritoriale ale României, în Depresiunea Panonică, dar şi în Dobrogea, la Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti, după rezervele româneşti de petrol. Valoarea totală a investiţiilor: un miliard de dolari.
articol complet

Corina Martin a slăbit degeaba: tot o lasă bărbatul!

image
Divorţul intentat de Dumitru Martin pare a fi o lovitură destul de gravă pentru soţia lui, Corina Martin, preşedinta ANAT. Chiar dacă a devenit celebră pentru modul spectaculos în care a reuşit să slăbească vreo 15 kilograme într-un timp record n-a reuşit să-l impresioneze deloc pe soţ.
articol complet

Ai o rablă de centrală? Ia-ţi un Buy Back de la Ariston

image
Ariston Thermo România, liderul pieţei locale de centrale termice de apartament, anunţă lansarea, pentru al doilea an consecutiv, a programului naţional de Buy Back la centrale. Potenţialii clienţi pot beneficia de reduceri de până la 800 de lei.
articol complet

Maritimo Shopping Center se deschide în Septembrie la Constanța

image
Retaileri internaționali precum C&A, Inditex Group și New Yorker, alături de Cinema City, cel mai important operator de cinematografe din România, au ales să deschidă la Constanța în Maritimo Shopping Center.
articol complet

Curățenie “la negru” prin rețeta Olandeză ?

image
În buna tradiție a investitorilor străini, mult lăudați de fiecare guvernare iresponsabilă în detrimentul afaceriștilor autohtoni și cazul prezentat devine elocvent dacă se observă că această schemă economică a fost pusă la punct de un cetățean olandez, pe numele său Martens Ben Ric Han. Ben Martens s-a născut în Olanda pe data de 30 Ianuarie 1963 este domiciliat în Austria la Viena și are drept de rezidență în România, la București.
articol complet

Cum i-a tras Zaheu terenul de sub baltă fostului deputat Motoc

image
Din orice unghi ai privi acest scandal, este de-a dreptul imposibil să nu-i surprinzi resorturile de megaescrocherie pusă la cale de şefii unor instituţii ale statului cu scopul străveziu de a a-l face om pe un politruc din arcul portocaliu. Societatea fostului deputat Marian Motoc a fost evacuată abuziv cu o firmă de pază de la amenajarea piscicolă Hinog-Faclia, pe care o are în proprietate încă din anul 2005, după ce Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură a arendat pe blat terenul aflat permanent sub apă, proprietate de stat. Arendaşul fundului de baltă este fostul şef al IPJ Constanţa, Aurelian Zaheu, afiliat politic la UNPR. „Executorul” este Speed Escort, firmă deţinută de asociatul lui Zaheu, care totodată este viitorul său ginere.
articol complet

Vecinătăţile de afaceri ale Clanului Vasea

image
Actori în numeroase scandaluri de răsunet, încarceraţi preventiv de mai multe ori, acuzaţi şi judecaţi pentru fapte de violenţă, fraţii Vasea sunt cunoscuţi şi temuţi pentru modul în care îşi folosesc pumnii, locotenenţii, soldaţii şi armele. La fel de spectaculoasă, dar poate mai puţin cunoscută, este şi încrengătura de afaceri în care fraţii sunt implicaţi. Printre „partenerii” lor de afaceri s-au numărat actualii adversari din gruparea Spaniolu`, fratele unui fost deputat sau câţiva potenţi investitori în imobiliare. Un lanţ al vecinătăţilor de afaceri duce la mafia israeliană a traficului de ovule, iar altul (ceva mai cunoscut datorită mizei politice) la mafia retrocedărilor.
articol complet

Sorin Andrei a făcut o afacere bombă cu teroristul Omar Hayssam

image
Încă un episod din secretele Mangaliei: noul viceprimar al localităţii, liberalul Sorin Andrei, a făcut o afacere bombă cu teroristul Omar Hayssam, chiar în perioada în care acesta era încarcerat în România, într-un penitenciar de maximă securitate, pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Ovidiu Ohanesian, Marie-Jean Ion şi Sorin Mişcoci. În decembrie 2005, afaceristul mangaliot (ajuns între timp chiar viceprimar) a alimentat unul din conturile teroristului, deschis la Raiffeisen Bank, într-o perioadă în care Omar avea nevoie de lichidităţi pentru a-şi pregăti „evaporarea”.
articol complet

CONDUCTE PENTRU IRAKIENI. Micu dezvoltă Tuzla pe terenul Costineştiului

image
Nici nu a început bine Parchetul Tribunalului Constanţa urmărirea penală împotriva primarului Constantin Florin Micu din Tuzla, că deja ies la iveală alte afaceri cu iz manufacturier (treba manuală se referă la iscălitura ce va încheia declaraţiile din viitoarea anchetă judiciară). Nu mai demult de doi ani, Micu a angajat serviciul gospodăresc al localităţii pe care o păstoreşte, banul public şi motorina din dotare – pentru consumarea căreia dă acum cu subsemnatul la parchet, pentru a „planta” o conductă de 160 de mm, pe o distanţă de peste un kilometru, undeva pe arătura comunei Costineşti, în beneficiul exclusiv al unui irakian. Chestionat de consilieri cu privire la utilitatea acestei trăznăi, Micu a scuipat printre dinţi o explicaţie de zile mari: „aşa dezvolt eu comuna, bă!”.
articol complet

CLIENŢI CAPTIVI. Impact SA face bani din refacturarea utilităţilor la Boreal

image
De când s-au mutat în cartierul Boreal, sute de constănţeni au ajuns abonaţi captivi ai unor servicii refacturate de Impact SA – constructorul ansamblului rezidenţial de la Palazu Mare, dar şi abonaţi aproape permanenţi ai justiţiei. Pe rolul instanţelor constănţele se află în jur de 100 de litigii iscate între cumpărărorii caselor de la Boreal şi dezvoltatorul imobiliar. Oamenii spun că au fost obligaţi să-şi câştige intabulările şi despăgubiri pentru lucrările de mântuială făcute de Impact SA, prin procese costisitoare, doar hotărârile judecătoreşti putând să-i oblige pe patronii acestei firme să le dea ceea ce li se cuvenea de drept. Din întregul război a mai rămas o singură bătălie: ieşirea din captivitate, în privinţa utilităţilor.
articol complet

NICOLAE STAN ŢINE CU URSU’. Primarul PSD din Pecinega- “săgeata” PDL-ului

image
Despre Nicolae Stan se pot spune multe ca gospodar al comunei, şi nu neapărat de bine, dar în nici un caz nu poate fi acuzat ca nu ştie să facă bani. Ştie dar nu pentru comuna pe care o păstoreşte, ci pentru alţii. Aşa se face că la uşa primăriei tot felul de administratori de firme, majoritatea simpatizaţi de actuala guvernare, fac coadă pentru a găsi la nea Nicu înţelegere şi un sfat competent despre cum se pot sifona banii statului.
articol complet

Preotul militar din Mangalia cere să fie eutanasiat

image
Fostul preot militar din Mangalia, Traian Chircu, lăsat fără capelă printr-o manevră între Teodosie şi Tusac, ulterior dat afară din preoţie şi din armată, a depus o cerere de eutanasiere la preşedinţie, parlament, guvern şi Patriarhia Română. Chircu îi cere Prea Fericitului Daniel să-l învestească cu asistarea morţii sale pe IPS Teodosie, pe care-l face responsabil de viaţa de câine la care l-a condamnat în ultimii trei ani. În vederea dezrobirii de datoriile pe care le-a făcut pentru edificarea Capelei şi care i-au fost imputate personal, fostul preot militar îi cere lui Teodosie să-i vândă organele.
articol complet

România, ţara DECONSPIRAŢILOR !

image
Majoritatea statelor aflate sub ocupaţie comunistă şi-au făcut publice, după căderea “Cortinei de Fier”, arhivele fostelor servicii de informaţii, însă numai România şi-a deconspirat în afară ofiţerilor până şi reţelele informative interne şi externe. O greşeală care a costat scump, costă şi va mai costa acest popor!
articol complet

ANPA a început o nouă operaţiune de spoliere a pisciculturii, cu balta lui Motoc

image
Preluare în forţă a bălţii Hinog-Faclia de către o firmă apropiată puterii politice a momentului trădează faptul că manierele mafiote care au făcut praf piscicultura în anul 2004 sunt bune şi pentru momentul actual, dacă băieţii deştepţi, gen Zaheu, pot astfel să acapareze resursele piscicole ale patriei.
articol complet

TUSAC A PUS MÂNA PE TERMOFICAREA MANGALIEI

image
Un SRL cu rezultate obscure a cumpărat de la Rompetrol pachetul comun de 66,667% din acţiunile SC Rominservices Therm SA, compania de termoficare a Mangaliei. SRL-ul se ocupă şi de administrarea SC Village Tour SRL, societatea fondată de Tusac şi Nae Negrea, în anul 2001, care suge şi în prezent bani cu nemiluita din bugetul local pentru asfaltări mai mult închipuite decât reale.
articol complet

Banii de la Casa de Asigurări de Sănătate se scurg în Cipru. Clinica Pozimed a pus mâna pe RMN-ul Spitalului Judeţean.

image
O firmă „cazată” în fostul hotel al Partidului Comunist Român, devenit ulterior sediu al Partidului Social-Democrat, a pus mâna pe investigaţiile de rezonanţă magnetică nucleară RMN ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa. Firma este deţinută de un off-shore cipriot şi de două persoane fizice, aproape la fel de anonime. Toate iţele duc la grupul de interese Mazăre-Constantinescu-Strutinsky.
articol complet

FMI ne-a redus economia la esenţe

image
Două grafice date publicităţii de Fondul Monetar Internaţional în luna aprilie a.c. răstoarnă câteva obişnuinţe ale gândirii comune, în ce priveşte imaginea publică despre nivelul economiei româneşti.
articol complet

OUG 50/2010, un „şmen” pentru îmbogăţirea băncilor

image
Într-unul din „versetele” ordonanţei se arată că, în termen de trei luni, creditorii trebuie să asigure conformitatea contractelor cu noile reglementări, iar nesemnarea actelor adiţionale de către clienţi se consideră acceptare tacită. Un adevărat vis hruşciovist, de-ţi vine să-ţi dai două palme, ca să te trezeşti! Până una alta, constaţi că eşti treaz, doar că nişte derbedei cu gulere albe ţi-au băgat bocancu-n gură şi şmenu-n buzunar.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 next total: 109 | afisate: 81 - 100