Acasa | SPECIAL

“Corecţiile” lui Mazăre

image
Radu Mazăre are explicaţii halucinante când vine vorba de faptele penale din trecutul său aventuros. E convins că retrocedările făcute de el în care, de exemplu, Cristi Borcea a cumpărat în 2002 un teren de 8990 mp în Mamaia Nord cu exorbitanta sumă de 54 de euro, adică 0,0006 euro pe metrul pătrat sau alţi 19.996 metri pătraţi prin parcurile şi falezele oraşului cu 124 de euro , sunt legale şi profitabile pentru constănţeni.
articol complet

Consal Trade-ul lui Chicheanu, „simply the best”

image
Licitaţia organizată în urmă cu mai bine de doi ani de către Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa în vederea atribuirii contractului de execuţie a lucrărilor la proiectul „Dezvoltarea capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a Portului Constanţa” s-a încheiat. După multe contestaţii şi litigii, firma Consal Trade SRL, a fost declarată căştigătoare, în baza unei hotărârâri judecătoreşti a Curţii de Apel Bucureşti. Valoarea contractului, care s-a semnat astăzi şi care a fost adjudecat de firma omului de afaceri Constantin Chicheanu, este de 54.294.348 lei, adică 12.709.946 euro iar proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial – Transporturi.
articol complet

Şantajul lui Nikitas este minciună pe lângă corupţia politică de la Callatis Therm

image
În timp ce mangalioţii au petrecut o iarnă de coşmar, fără căldură şi apă caldă, câteva personaje au făcut bani cu nemiluita şi jocuri electorale de-a dreptul criminale prin intermediul şi pe seama companiei locale de termoficare, Callatis Therm SA. Organele judiciare ale statului român au început o anchetă penală, soldată până acum doar cu arestarea preventivă, pentru două zile mari şi late, a directorului general Adrian Nikitas Simion. Până acum s-a creionat ipoteza unui şantaj al lui Nikitas, în sensul că acesta îi ţinea pe oameni în frig, ca să determine autorităţile să-i facă plăţi suplimentare. Din praful judiciar înţelegem că la mijloc a fost un scenariu economic, deşi absolut toate probele arată că mangalioţii au trăit în primul rând un coşmar politic, pus la cale de politicieni, pentru „mălai” şi influenţă.
articol complet

De ce şi-a schimbat ÎPS Teodosie de două ori numele de stare civilă

image
Vă mai amintiţi povestea lui Dinel Staicu? Afaceristul craiovean care şi-a schimbat numele pentru a scăpa de o condamnare penală? Cazul său a devenit atât de cunoscut, încât atunci când auzi de schimbarea unui nume, nu te poţi abţine să nu te întrebi dacă nu cumva în spatele acestui gest se găsesc intenţii de sustragere de la răspundere. Cel mai spectaculos caz de „rebotezare” din Constanţa aparţine şefului celor care ne botează copiii, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. Înaltul ierarh tomitan se află la a doua schimbare de nume şi este extrem de probabil ca această metamorfoză a actelor sale de stare civilă să-i fi produs avantaje. Cu siguranţă, însă, că i-ar putea produce şi neplăceri, având în vedere neactualizarea decretului de recunoaştere pe funcţia de şef al Arhiepiscopiei Tomisului şi posibila consecinţă a nulităţii documentelor semnate în ultima perioadă.
articol complet

Nikitas a fost implicat şi în anveloparea blocurilor din Mangalia

image
Directorul general de la Callatis Therm SA Mangalia, Nikitas Adrian Simion, arestat preventiv pentru şantaj şi abuz în serviciu, a fost implicat şi în anveloparea blocurilor din Mangalia. Astfel, societatea Euroinvest Future Services SRL Constanţa, în care Nikitas deţine calitatea de asociat, a cîştigat licitaţia organizată de Primăria Mangalia pentru anveloparea blocurilor din localitate, alături de alte companii, lucrarea având un deviz total de peste 186 de miliarde de lei vechi.
articol complet

APMC ÎI JECMĂNEŞTE PE DOCHERI. Directorul Aurelian Popa repetă practicile pentru care este urmărit penal

image
Pe 25 ianuarie 2012, organele judiciare confirmau începerea urmăririi penale împotriva actualului director general al CNAPMC, Aurelian Andrei Popa, pentru abuzuri antisindicale comise în calitatea sa anterioară de director executiv la Minmetal SA. Pentru Popa, totul pare un fleac, de vreme ce tocmai a ajuns să pretindă taxă de intrare în port pentru maşinile private ale muncitorilor, nesocotind o hotărâre judecătorească şi contractul colectiv de muncă la nivel de ramură care le conferă docherilor acest drept absolut uman – de a nu plăti taxe de acces atunci când vin la muncă.
articol complet

Mitroi, acuzat că l-a maltratat pe creditorul nepotului său

image
În seara zilei de 3 februarie 2012, în jurul orei nouă seara, poarta lui Mitică Şolea a fost smulsă cu ranga. În curtea fermei au năvălit şapte mardeiaşi duhnind a vodcă şi hormoni. „Sunt Florin Mitroi, primaru` din Valu`, vă desfiinţez pe toţi”, s-a recomandat şeful mardeiaşilor. „Vorbitorul” l-a culcat la pământ pe primul zilier ieşit în cale şi i-a pus piciorul pe grumaz.
articol complet

Administraţia Tusac a închiriat 7 terenuri la preţuri penale către omul lui Beinur

image
În lunile aprilie şi mai 2011, în timp ce Beinur Nuredin era arestat preventiv sub acuzaţia de constituire de grup infracţional, taxe de protecţie şi şantaj practicat cu ajutorul unor funcţionari publici de la Mangalia, administraţia Tusac încheia şapte contracte de închiriere cu Marius Jireadă, zis Bomba, unul din apropiaţii interlopului.
articol complet

Secretele din spatele Maritimo Shopping Center

image
Dacă proiectul Maritimo este sau nu un succes, categoric nimeni n-o poate spune azi. O astfel de afacere trebuie, la fel ca fundaţia unei case, să treacă prin cel puţin 4 anotimpuri că să fie declarată stabilă sau nu. În acest moment cei de la Maritimo fac numai speculaţii, deoarece nu pot pune cifrele pe masă - pentru că nu le deţin.
articol complet

Pungăşiile lui Tusac de la Callatis Therm au pus pe butuci sistemul de termoficare din Mangalia

image
Spre sfârşitul anului 2010, acţionarul majoritar Rompetrol a decis să cedeze acţiunile sale de la S.C. Rominservices Therm S.A. în favoarea Consiliul Local Mangalia, în schimbul achitării datoriilor existente şi a unei părţi din suma investită în modernizări. Deşi primarul Tusac avea obligaţia să anunţe Consiliul Local Mangalia de intenţia Grupului Rompetrol de a renunţa la pachetul majoritar, el nu face acest lucru. Mai mult, îl anunţă pe finul sau, Cătălin Ciupercă, unic acţionar la SC Wealth Management S.R.L. şi hotărăsc să preia ei pachetul majoritar prin această firmă, care la acea dată avea un capital social de 500 de lei şi niciun angajat.
articol complet

Moga spune bancuri trăznite

image
Pentru a da greutate şi credibilitate campaniei pe care a iniţiat-o prin judeţ, Nicuşor Constantinescu îşi cară după el o cohortă întreagă de personal din CJ şi profitori de peste tot, dar şi deputaţi şi senatori, cu gând că discursurile acestora, îndelung exersate în orele de somn din Parlament, vor cântări decisiv în deciziile alegătorilor. Dacă alde Mazăre, Haşoti sau Dragomir mai buchisesc câte ceva, nu acelaşi lucru se poate spune despre senatorul Nicolae Moga, a cărui imaginaţie, şi aşa limitată, seacă brusc când se vede în faţa oamenilor.
articol complet

Hotelierii din Eforie Nord contestă licitaţia Casei Naţionale de Pensii

image
La Casa Naţională de Pensii scandalurile se ţin lanţ. Dacă în urma controlului Curţii de Conturi s-a descoperit că peste şapte milioane de euro au fost cheltuite pe pensii plătite ilegal iar o mare parte din actele contabile s-au evaporat definitiv, nici la capitolul licitaţii publice, instituţia condusă de Doina Pârcălabu nu stă foarte bine. Aproape în fiecare an, când se fac repartiţiile pentru bilete de tratament de care beneficiază pensionarii, se lasă cu contestaţii, plângeri şi sesizări. Anul acesta şapte societăţi comerciale din Eforie Nord au trimis mai multe memorii instituţiilor statului prin care atrag atenţia asupra modului în care s-au împărţit locurile la tratament în această staţiune.
articol complet

Şenol Zevri şi Sorin Cocheş, pe făraşul PDL

image
Înainte de alegeri, PDL Constanţa, ca orice partid care se respectă, face curăţenia de primăvară. Democraţii, care până mai ieri închideau iertători ochii la diversele mangle ale colegilor de partid, s-au regrupat, pentru şi în folosul alegătorilor, şi au spus NU CORUPŢIEI.
articol complet

Zilele lui Aurelian Andrei Popa la conducerea APMC par a fi numărate

image
Scandalul declanşat de decizia Consiliului de Administraţie al CN APMC SA de a nu mai prelungi valabilitatea legitimaţiilor de acces gratuit, cu mijloacele auto proprii, pentru angajaţii societăţilor şi companiilor care îşi desfăşoară activitatea în portul Constanţa, începând cu data de 31 martie 2012, pare a pune bomboana pe coliva directoratului lui Aurelian Andrei Popa în fruntea instituţiei.
articol complet

O firmă fantomă din Medgidia a prejudiciat statul cu peste 2.500.000 lei

image
Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au destructurat o grupare de afaceri care făcea miliarde de lei vechi din înşelarea partenerilor, dar mai ales a bugetului de stat.
articol complet

Cine este senatorul care făcea lobby pentru Callatis Therm SA şi pentru Nikitas Simion

image
Undeva la începutul lunii ianuarie a.c., în timp ce postul de viceprimar cu atribuţii delegate de primar era ocupat temporar de ex-conservatorul Ion Mincă, la sediul Primăriei Mangalia descindea o delegaţie a companiei de termoficare Callatis Therm SA, în vederea angajării unei discuţii informale cu factorii locali de decizie în privinţa deblocării furnizării agentului termic. Din partea Callatis Therm, la masa discuţiilor s-a aşezat directorul general Nikitas Simion, secondat de un senatorul PDL.
articol complet

Volksbank se repoziţionează după noile norme BNR

image
Iată cum întâmpină băncile condiţiile de austerite impuse de noile norme de creditare ale Băncii Naţionale a României: „Salutăm oamenii care redescoperă lucrurile ESENŢIALE, bucuriile şi plăcerile SIMPLE”. Salutul se adresează celor care vor credite mici, pe termen scurt, uşor de rambursat. Înainte, băncile îi salutau pe toţi cetăţenii cu carte de identitate.
articol complet

După ce a fost suspendat, Tusac face lucrări de milioane de euro

image
În timp ce „fraierii” din Mangalia stau în frig, chipurile din lipsa banilor, băieţii deştepţi de la Primărie toacă 120 de miliarde de lei vechi pentru înlocuirea bordurilor din Neptun şi lăbărţarea străzii principale peste străvechile spaţii verzi. Animaţi de o grabă suspectă şi ignorând în totalitate vântul şi ploaia, constructorii au descins, acum două săptămâni, pe strada Trandafirilor, ca o armată-n câmpul de luptă. Zeci de utilaje – unele aparţinând chiar firmei fondate de primarul eliberat din funcţie, Claudiu Tusac – au muşcat adânc din vechiul trotuar şi din spaţiile verzi, trasând un nou aliniament străzii. În doar câteva zile, promenada staţiunii s-a dus dracului. În urmă au rămas, deocamdată, moluzul, betoanele sparte, asfaltul sfărâmat, mocirla. 40 de tei argintii, la fel de frumoşi ca teiul lui Eminescu, rezistă încă, nu se ştie cât, în faţa gradiosului, dar mai ales exorbitantului proiect urbanistic (Garda de Mediu doarme-n bocanci!).
articol complet

Se privatizează Portul Constanţa?

image
Pentru a rezista nu numai actualei crize dar şi reconfigurării majore a economiei şi, deci, comerţului mondial, porturile maritime româneşti nu au altă opţiune decît aceea a modernizării, restructurării chiar. Aceste deziderate, condiţii „sine qua non” ale menţinerii şi promovării în circuitul transporturilor internaţionale, nu pot fi realizate decât prin investiţii majore.
articol complet

Profil de primar interimar: Filimon a ajuns mare, despărţindu-se de tovarăşii de drum

image
Dincolo de refuzul de moment al lui Tusac de a părăsi Primăria Mangalia ca urmare a eliberării sale din funcţie de către prefectul Claudiu Palaz, povestea din sudul litoralului reuşeşete să-l aducă în prim-planul vieţii politice pe consilierul Constantin Filimon, cel desemnat drept primar interimar al Mangaliei. Dintr-un out-sider, Filimon a ajuns acum omul momentului, lăsând în urmă şi despărţindu-se de aproape toţi tovarăşii de drum.
articol complet

back 1 2 3 4 5 6 next total: 109 | afisate: 61 - 80