Acasa | ACTUALITATE | Cernavodă, No Man's Land. Maşinile plutesc, străzile sunt inundate şi, din cauza primăriei, nu mai e apă la robinete

Cernavodă, No Man's Land. Maşinile plutesc, străzile sunt inundate şi, din cauza primăriei, nu mai e apă la robinete


image

ISU Dobrogea anunţă că cele mai multe solicitări pentru inundaţii s-au înregistrat la Cernavodă.

Mai exact, 12 gospodării (locuinţe şi beciuri) au avut nevoie de intervenţia pompierilor pentru scoaterea apei.

Peste 30 de pompieri cu motopompe, ai detaşamentului Cernavodă, împreună cu colegi din Medgidia intervin şi în centrul oraşului, acolo unde străzile sunt inundate iar maşinile aproape plutesc.

Situația este disperată, 40 de persoane de pe starda Portului urmând să fie evacuate din locuințele inundate.

Oamenii vor fi duşi la Internetul de pe strada Cazărmii. 

Şi ca să fie tacâmul complet, astazi, in jurul orei 10,30, din cauza unei avarii locuitorii din cartierele Domnitorilor si I.D. Chirescu din Cernavoda au ramas fara apa potabila.

Avaria este determinată de lucrările executate pe str. I.D. Chirescu de către Primăria Cernavodă pentru refacerea reţelei termice.

În cadrul acestor lucrări, pe toată lungimea străzii I.D. Chirescu a fost săpat un şanţ cu o adâncime de aproximativ 5 metri.

În urma ploilor torenţiale căzute noaptea trecută şi în cursul acestei dimineţi, pe o lungime de aproximativ 400 metri, malurile şantului au cedat conducând la ruperea racordurilor de canalizare şi a branşamentelor de apă de la 15 abonaţi.

Totodată a fost dislocată şi conducta de alimentare cu apă DN 100 de pe strada ID Chirescu.  

Echipele RAJA intervin pentru refacerea conductei, lucrările urmând a fi  finalizate astăzi - 28 iulie 2017, în jurul orei 18,00. 

Situaţia se repetă la fiecare ploaie, pentru că autorităţile locale, în frunte cu primarul Liviu Negoiţă, nu se preocupă să rezolve problema.

Edilul este mai interesat să organizeze petreceri şi sindrofii fără număr, pretinde introducerea oraşului pe harta turistică a judeţului, în timp ce proiecte precum finalizarea canalului colector nu par să-l intereseze.   

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat