Acasa | ACTUALITATE | Răzbunare! Pentru că a fost exclus din partid, Emil Banias cere radierea ALDE din registrul partidelor politice

Răzbunare! Pentru că a fost exclus din partid, Emil Banias cere radierea ALDE din registrul partidelor politice


image

După ce a fost exclus din ALDE, lui Emil Banias i-a fost retras şi mandatul de consilier judeţean, lucru care l-a determinat să caute răzbunarea, considerând că i s-a făcut o mare nedreptate, mai ales că nici fratele său, deputatul Mircea Banias nu se simte prea bine din punct de vedere politic.

Iată ce a transmis Emil Banias:

“Doresc sa informez opinia publica și, in mod special, pe cei care mi-au acordat încrederea și votul lor la alegerile locale de anul trecut, pentru a deveni consilier județean din partea ALDE, ca in data de 31.05.2017, secretariatul general al partidului, sub semnătura lui Daniel Chițoiu, a transmis către Consiliul Județean Constanta, solicitarea de a-mi fi retras mandatul de consilier județean, ca urmare a "excluderii" mele din partid. 

Menționez de la bun început ca excluderea mea din partid s-a făcut nestatutar și nelegal, intr-o ședința de delegație permanenta teritorială condusă de deputatul Andrei Gerea, care se recomanda " președinte interimar" al filialei teritoriale Constanta.

La aceasta ședința nici măcar nu am fost convocat pentru a avea posibilitatea sa răspund unor eventuale acuzații, așa cum prevede statutul.

In data de 21.04.2017 a avut loc, la București, un congres prin care a fost modificat statutul partidului și a fost aleasa o noua conducere.

Acest congres a fost contestat in instanța de către mai mulți colegi, pe rolul Tribunalului București existând un dosar care se judeca și care are următorul termen pe data de 12.06.2017.

Ca urmare a contestației depuse, ALDE nu a putut înregistra la instanța modificările adoptate la congres, pe cale de consecință, conform registrului partidelor politice, in acest moment conducerea centrală a partidului este asigurata de doi copreședinți, respectiv Calin Popescu Tariceanu și Daniel Constantin, iar președinte al filialei Constanta este deputatul Mircea Banias.

Toate deciziile ulterioare Congresului, luate in baza statutului modificat, s-au făcut cu încălcarea prevederilor ART.26 din legea 14/2003, legea partidelor politice, cu modificările ulterioare.

Având in vedere cele de mai sus, am decis, astăzi, 06.06.2017 sa sesizez Ministerul Public și sa solicit aplicarea prevederilor articolului menționat, respectiv încetarea activității partidului politic ALDE și radierea lui din registrul partidelor politice.

Regret situația in care s-a ajuns însă consider ca vinovați sunt cei care au încălcat prevederile legale in vigoare.

Ca o dovada a lipsei de interes pentru județul Constanta și a membrilor ALDE, in adresa prin care se solicita înlocuirea mea din Consiliul Județean se face precizarea ca am fost exclus din Organizația Giurgiu a partidului.

Prin acțiunile de epurare și de sancționare a delictului de opinie, din ultima perioada, așa-zișii lideri ai partidului au demonstrat nu doar ca nu sunt liberali, dar cu atât mai puțin democrați.

Doresc sa-i asigur pe cetățenii județului Constanta ca voi rămâne același ales local, dedicat cauzei județului nostru și voi face tot  ce depinde de mine pentru dezvoltarea județului și pentru promovarea proiectelor pe care ni le-am asumat.”

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat