Acasa | ACTUALITATE | Atmosferă incendiară pe stadionul ”Iftimie Ilisei” din Medgidia. Peste 100.000 de oameni au fost prezenți la prima ediție a Festivalului ”Dapyx”

Atmosferă incendiară pe stadionul ”Iftimie Ilisei” din Medgidia. Peste 100.000 de oameni au fost prezenți la prima ediție a Festivalului ”Dapyx”


image

Primăria Municipiului Medgidia a organizat în perioada 28 aprilie – 1 mai 2017, pe stadionul ”Iftimie Ilisei”, prima ediție a Festivalului Internațional de Jocuri și Reconstituiri Istorice ”Dapyx”.

Cei peste 100.000 de oameni care au participat la ineditul Festival, s-au bucurat de o atmosferă incendiară, o incursiune în istorie şi seri magice, pline de distracţie.

Prezentatorii Răzvan şi Dani au declarat, în faţa publicului, că Medgidia a fost gazda „celui mai tare concert al anului”, eveniment care a înregistrat un succes maxim.

Festivalul a debutat cu o impresionantă paradă desfășurată pe principalele artere ale municipiului, la care au participat peste 700 de membri ai asociațiilor și grupurilor de reconstituiri istorice prezente la eveniment: Asociația Culturală ”Tomis”, Asociația ”Amicii Muzeului” Zalău, Asociația ”Castrum Novis” Sibiu, Asociațiile ”DVX Anticae” și ”Mos Maiorum Ulpiae Serdicae” Bulgaria, Grupul de gladiatori ”Ludus Tomitanus”, Asociația ”Ordinul Cavalerilor de Mediaș”, Uniunea Democrată a Turco - Tătarilor Musulmani din România, Asociația Grupul de reconstituire istorică ”Terra Ultrasilvana” Brașov, Asociația ”Tradiția Militară” București și Asociația ”Deutsches Freikorps” București, reprezentând armatele română și germană din Primul Război Mondial.  

Pe parcursul celor patru zile, publicul de toate vârstele s-a bucurat de un adevărat regal de reconstituiri istorice ale mediilor de viață din diversele epoci ale civilizației, în cadrul taberelor tematice special amenajate în jurul stadionului.

Serile acestui eveniment major pentru municipiul Medgidia au stat sub semnul muzicii de calitate, prin prezența trupelor și artiștilor consacrați precum: Ducu Bertzi, Folk&Rock Company, Marius Bațu, Iris, Cargo, Pasărea Rock, Provincialii, Veta Biriș, Laura Lavric, Lavinia Goste, Steliana Sima, Constantin Enceanu, Orchestra Valahia, Feli, Smiley, Carla’s Dreams și Voltaj.

Surpriza festivalului a fost marea bătălie cu perne, o activitate inedită care a adus împreună pe stadionul ”Iftimie Ilisei” toți participanții.

Manifestările au culminat cu un uimitor foc de artificii, care a încântat privirile celor prezenți.

Ediţia din acest an a Festivalului Dapyx este doar un mic început pentru o serie de evenimente pe care le vom organiza în municipiul Medgidia. Există posibilităţi enorme pe care le-am analizat cu mare atenţie. Perioada a fost foarte scurtă, sunt primar de zece luni iar în acest timp a trebuit să ating toate problemele oraşului, problemele sociale, care sunt cele mai importante iar apoi am mers în zona culturală. Principalul scop al evenimentului a fost acela de a da un semnal de unitate acestei comunităţi multietince, iar în cele patru zile s-a văzut că suntem un exemplu că se poate convieţui frumos şi în deplină înţelegere, la Medgidia. Cred că acesta a fost momentul zero. De acum Medgidia se va remonta iar oamenii îşi vor recâştiga demnitatea. Toţi suntem mândrii că în oraşul nostru se întâmplă lucruri frumoase la care s-a uitat întreaga ţară. O luăm pas cu pas, iar cât de curând latura economică a municipiului va fi resuscitată. Vreau ca Medgidia să redevină ceea ce a fost altădată”, a spus primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.  

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (1 postat):

Inchirieri auto Bucuresti on 06/05/2017 10:06:21
avatar
O atmosfera extraordinara.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat