Acasa | ACTUALITATE | Curtea de Conturi, în control la Primăria Mangalia. Taxele şi impozitele stabilite de primarul Radu Cristian nu sunt legale

Curtea de Conturi, în control la Primăria Mangalia. Taxele şi impozitele stabilite de primarul Radu Cristian nu sunt legale


image

Consiliul Concurentei este in acord cu demersul consilierilor ALDE Mangalia, Tănase Leonard, Bociog Dragoș și Nicolae Moroianu, privind ilegalitatea HCL 114/21.12.2016, care stabilește taxe și impozite mărite nejustificat și în contradicție cu legea cu până la 300% pentru firmele cu activitate în Mun. Mangalia și care impune taxe speciale și de autorizare în mod ilegal.

Petitia consilierilor ALDE Mangalia a primit un răspuns din partea Consiliului Concurenței prin care constată ca fiind corect semnalate încălcările abuzive ale Codului Fiscal și ale legislației în vigoare și în care se specifică faptul că a fost solicitată analizarea legalității acestei hotărâri de către Instituția Prefectului județului Constanța.

De asemenea, Consiliul Concurenței a transmis către Curtea de Conturi a României petiția formulată de consilierii ALDE Mangalia, cu solicitarea ca această instituție să efectueze un control cu privire la legalitatea majorării impozitelor și taxelor peste limita maximă prevăzută de Codul Fiscal și stabilirea ilegală a taxei de promovare turistică și a taxei pentru eliberarea autorizației de funcționare pentru toți agenții economici, deși Codul Fiscal nominalizează expres categoriile de activități ce intră sub incidența acestei autorizări.

Solicităm consilierilor locali PNL și UNPR să nu mai voteze cu lejeritate, din obediență, proiecte de hotărâri ilegale și în detrimentul locuitorilor și agenților ecomomici din Mangalia. Așa cum am mai spus, vom continua demersurile nostre pentru intrarea pe un făgaș al normalității și pentru o guvernare locală în interesul cetățenilor Mangaliei, nu în interes personal, și vă vom informa permanent cu privire la rezultatele acțiunilor noastre.”, au transmis consilerii ALDE Mangalia, Tănase Leonard, Bociog Dragoș şi Moroianu Nicolae.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (3 postat):

Rent a car Bucuresti on 16/02/2017 11:07:58
avatar
Daca nu sunt legale ar trebuii sa se ia masuri in aceasta privinta.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Inchirieri auto Otopeni on 18/02/2017 12:37:48
avatar
Doar in Romania primarii pot sa stabileasca taxele dupa bunul lor plac.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Atlas on 25/02/2017 23:41:34
avatar
Unde vom ajunge in tara asta? Politicienii astia isi fac mereu de cap.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat