Acasa | ACTUALITATE | Neînţelegerile din PNL Constanţa, anchetate de DNA. Gheorghe Dragomir, reclamat de un coleg de partid

Neînţelegerile din PNL Constanţa, anchetate de DNA. Gheorghe Dragomir, reclamat de un coleg de partid


image

Remus Cristy Băisan, consilier judeţean din partea PNL i-a declarat război deschis şefului său Gheorghe Dragomir, preşedintele filialei PNL Constanţa.

Sătul de atitudinea „rebelă” a lui Băisan, Dragimor a spus ieri, în cadrul unei emisiuni radio, că atât Remus Băisan cât şi Felicia Ovanesian vor fi daţi afară din partid.

Din cauza acestei declaraţii, Remus Băisan a depus o plângere la DNA împotriva lui Gheorghe Dragomir, sub aspectul savârşirii infracţiunii prevăzute şi sancţionate de disp. art. 13 din Legea nr. 78/2000.

„În fapt, la data de 02.02.2017, numitul Dragomir Gheorghe, in calitatea sa de Presedinte al Filialei Judetene Constanta a PNL, a fost invitat in cadrul emisiunii “Povestile orasului meu”, moderate de dl. Munteanu Florin, emisiune ce a fost transmisa de postul de radio Sky FM Constanta, in intervalul orar 12:00 – 13:00, fiind reluata, mai apoi, in intervalul orar 13:00- 14:30, de postul de radio Doina FM, in cadrul emisiunii “Fuse fuse si se duse”.

Cu aceasta ocazie, numitul Dragomir Gheorghe a lansat o serie de critici la adresa subsemnatului, insa ceea ce prezinta importanta din perspectiva solutionarii prezentei plangeri este faptul ca dl. Dragomir a afirmat, in cadrul emisiunii mai sus mentionate, faptul ca a decis excluderea mea si a dnei. Ovanesian Felicia Nadina din Partidul National Liberal (“vor fi exclusi din partid”), masura ce va fi pusa in practica incepand cu data de 05.02.2017, moment la care ar fi convocata o sedinta a Biroului Permanent Judetean al PNL – Filiala Constanta (BPJ Constanta).

Dincolo de faptul ca, pana la data de 02.02.2017, ora 14:00, membrii Biroului Permanent Judetean al PNL – Filiala Constanta, nu fusesera convocati pentru vreo sedinta, si, cu atat mai putin, pentru a participa la o sedinta avand pe ordinea de zi excluderea subsemnatilor din PNL, apreciem ca afirmatia numitului Dragomir Gheorghe, in sensul ca a decis excluderea din partid a subsemnatului si a dnei. Ovanesian Felicia Nadina, contureaza elementul material al infractiunii prevazute si sanctionate de disp. art. 13 din Legea nr. 78/2000.

Potrivit prevederilor legale anterior nominalizate, “Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, (…), de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”.

In speta, numitul Dragomir Gheorghe detine o functie de conducere in cadrul unui partid, fiind, asa cum am mentionat anterior, Presedintele Filialei Judetene Constanta a PNL.

Deosebit de important din perspectiva analizei conduitei infractionale a numitului Dragomir Gheorghe este contextul in care acesta a afirmat faptul ca decis excluderea din partid a subsemnatului si a dnei. Ovanesian Felicia Nadina, incepand cu data de 05.02.2017 cand ar urma sa fie convocat Biroul Politic Judetean al filialei PNL Constanta.

In acest sens, urmeaza a fi avut in vedere faptul ca, la data de 20.12.2016 , subsemnatul Baisan Remus Cristy mi-am anuntat, in spatiul public, intentia de a candida pentru functia de Presedinte al Filialei Judetene Constanta a PNL, in cadrul alegerilor interne ale PNL, ce se vor desfasura in perioada aprilie – iunie 2017.

Pe de alta parte, in urma cu o saptamana in data de 25.01.2017, numitul Dragomir Gheorghe si-a manifestat, de asemenea in mod public, intentia de a candida, in cadrul acelorasi alegeri interne, la aceeasi functie de Presedinte al Filialei Judetene Constanta a PNL.

Practic, in prezent, atat subsemnatul, cat si numitul Dragomir Gheorghe suntem contracandidati, pentru aceeasi functie, in cadrul PNL – Filiala Constanta.

Din dubla sa calitate de Presedinte in functie al Filialei Judetente Constanta a PNL, respectiv candidat la functia de Presedinte al aceleasi filiale, numitul Dragomir Gheorghe a afirmat, in mod public, in cadrul emisiunii radio mai sus mentionate, faptul ca, in afara organismelor statutare ale partidului, fara a initia macar procedura reglementata de Statutul PNL cu privire la excluderea membrilor de partid si, mai ales, in lipsa unei hotarari a organismelor de conducere a partidului, avand atributii in sensul excluderii membrilor de partid, a decis deja excluderea subsemnatilor, cat si a altor colegi nenominalizati din PNL.

De mentionat este faptul ca, in prezent, subsemnatul detin functia de consilier judetean in cadrul CJC Constanta, iar, in acord cu prevederile art. 28 pct. 1 din Statutul PNL, excluderea mea ar fi posibila exclusiv pentru motivele reglementate in cuprinsul art. 26 pct. 2 din Statut si doar urmare unei hotarari adoptate, in acest sens, de catre Comitetul Director Judetean Constanta (CDJ Constanta), la propunerea Biroului Permanent Judetean Constanta (BPJ Constanta).

Asadar, plecand de la dispozitiile statutare anterior nominalizate, devine evident, faptul ca decizia, in sensul excluderii subsemnatului sau a oricarui alt membru de partid, nu depinde de vointa ori decizia unei singure persoane, fie ea si presedintele partidului.

In acest context, subliniem, o data, in plus, faptul ca, pana la momentul 02.02.2017, ora 14:00, membrii Biroului Permanent Judetean al PNL Constanta nu fusesera convocati in vederea discutarii unei eventuale propuneri vizand excluderea subsemnatului, a dnei. Ovanesian Felicia sau altor colegi, din cadrul PNL, propunere care, in acord cu prevederile art. 28 pct. 1 din Statut ar trebui inaintata catre CDJ, singurul organism de conducere statutar, avand atributii in sensul sanctionarii mele sub forma excluderii din partid.

Sintetizand, urmeaza a se observa ca, la data de 02.02.2017, numitul Dragomir Gheorghe, in calitatea sa de Presedinte al Filialei Judetene Constanta a PNL, a afirmat ca a decis excluderea din PNL a subsemnatului si a dnei. Ovanesian Felicia Nadina, in pofida faptului ca, la acel moment, nu exista o hotarare vizand excluderea noastra, nu exista nici macar o propunere a BPJ in acest sens si, mai ales, nu fusese nici macar initiata procedura prealabila adoptarii unei hotarari vizand excluderea, cata vreme membrii BPJ nu fusesera convocati la o sedinta, avand pe ordinea de zi promovarea unei astfel de propuneri.

Fara a prezenta o deosebita importanta din perspectiva solutionarii prezentei plangeri, mentionam faptul ca, motivand decizia sa de a ne exclude din partid, numitul Dragomir Gheorghe a afirmat ca aceasta ar fi fundamentata prin prisma atacurilor publice, ce ar fi fost promovate de subsemnatii impotriva PNL.

Or, nicaieri in pozitiile expirmate in mediul public, de catre subsemnatul ori dna Ovanesian Felicia Nadina, nu au existat critici ori atacuri impotriva PNL, ci exclusiv critici impotriva dlui. Dragomir Gheorghe, a carui persoana nu se confunda/identifica cu Partidul National Liberal, chiar daca detine functia de presedinte de filiala.

Precizarea anterior expusa este menita a contura perceptia numitului Dragomir Gheorghe asupra drepturilor pe care functia detinuta in cadrul PNL i le confera.

Conduita numitului Dragomir Gheorghe, in sensul anterior aratat, nu s-a manifestat in premiera la data de 02.02.2017, existand un precedent in acelasi sens.

Astfel, in sedinta BPJ Constanta din data de 16.12.2016, dl. Dragomir Gheorghe a afirmat ca “va exclude pe toti cei care nu s-au implicat in campania electorala”, afirmatie de natura a confirma, o data, in plus, perceptia sa asupra obligatiilor care ii revin in calitate de Presedinte al Filialei Judetene Constanta a PNL, dar si asupra prevederilor statutare care obliga la respectarea unei proceduri expres reglementate in ipoteza excluderii unui membru de partid.

Revenind la afirmatia lansata la data de 02.02.2017, in cadrul emisiunii “Povestile orasului meu”, transmisa de Radio Sky FM Constanta, urmeaza a se retine ca, practic, numitul Dragomir Gheorghe, folosindu-se de influenta si autoritatea pe care le detine in calitatea sa de Presedinte al Filialei Judetene Constanta a PNL, eludand prevederile statutare ale PNL, dispune excluderea din partid a subsemnatului si a dnei. Ovanesian Felicia Nadina sau, dupa caz, determina/deturneaza votul membrilor de partid in sensul excluderii noastre, pentru a obtine, in final, inlaturarea contracandidatului sau (subsemnatul) la functia de Presedinte al Filialei Judetene Constanta a PNL.

Fata de aspectele anterior expuse, solicit efectuarea de cercetari in vederea stabilirii activitatii infractionale a numitului Dragomir Gheorghe – Presedintele PNL – Filiala Judeteana Constanta –, punerii in miscare a actiunii penale si trimiterii acestuia in judecata pentru savarsirea infractiunii prevazute si sanctionate de disp. art. 13 din Legea nr. 78/2000.”

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (3 postat):

Rent a car Bucuresti on 08/02/2017 01:35:33
avatar
Astia in loc sa se ocupe de probleme se reclama intre ei.
Thumbs Up Thumbs Down
0
Xexilia on 16/04/2017 18:51:13
avatar
You're the one with the brains here. I'm wanhticg for your posts. http://avzjzn.com xmkuoqyvvn [link=http://wchylzvxcs.com]wchylzvxcs[/link]
Thumbs Up Thumbs Down
0
Jayden on 17/04/2017 00:29:44
avatar
You have more useful info than the British had colonies <a href="http://swmkynw.com">pr-eWWII.</a>
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat