Acasa | ACTUALITATE | Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţînă, trimis în judecată pentru abuz în serviciu


image

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a inculpaților:

CĂPĂŢÎNĂ DĂNUŢ, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată,

- conflict de interese în formă continuată,

S.C. MARA INVESTCOM S.R.L pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2010-2016, inculpatul Căpăţînă Dănuţ, în calitate de manager şi manager interimar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia deţinută, în legătură cu încheierea a șase contracte având ca obiect servicii de secretariat şi recepţie.

Contractele respective au fost încheiate cu S.C. Mara Investcom S.R.L. (societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soţii), fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice şi promovarea concurenţei dintre operatorii economici.

De asemenea, serviciile respective au fost achiziționate la preţuri supraevaluate faţă de costul efectiv al acestora, în vederea obţinerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei.

Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, sumă cu care această unitate sanitară s-a și constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra sumelor de bani existente și viitoare existente în contul deschis la o unitate bancară de către inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L..

De asemenea, procurorii au mai dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unei societăți comerciale, în calitate de parte responsabilă civilmente, firmă la care este acţionar inculpatul Căpăţînă Dănuţ.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat