Acasa | ACTUALITATE | Supărare mare la CJ Constanţa! După 20 de ani de boierie, angajaţii sunt chemaţi la raport

Supărare mare la CJ Constanţa! După 20 de ani de boierie, angajaţii sunt chemaţi la raport


image

Schimbarea conducerii Consiliului Judeţean Constanţa, în urma alegerilor din 5 iunie, pare a fi pentru unii mumă, pentru alţii ciumă.

Până în prezent, preşedintele Horia Ţuţuianu, alături de vicepreşedinţii Claudiu Palaz şi Daniel Learciu, a controlat o parte din regiile subordonate, controale în urma cărora s-au descoperit grave abateri şi un haos total: salariaţii lipseau de la muncă, nu exista o contabilitate clară, se plăteau facturi fără ca măcar lucrările să fi fost executate, se beneficia de sporuri şi ore suplimentare cu nemiluita şi multe altele.

Faptul că toate aceste nereguli au ieşit la suprafaţă i-a nemulţumit profund pe angajaţii obişuniţi să nu dea socoteală nimănui ci doar partea leului.

Mulţi dintre cei care n-au făcut decât să găurească bugetul instituţiei, plătind firme abonate pentru lucrări fictive, se văd acum ameninţaţi cu deminterea.

De aici şi până la iscarea unui scandal nu a fost decât un pas, astfel că angajaţii care se ştiu cu musca pe căciulă, au început să arunce cu vorbe grele în noii şefi, în încercarea disperată de a nu-şi pierde scaunul călduţ pe care îl ocupă de ani de zile şi contractele grase din care mai fac şi ei un ban în plus.

Oamenii ăştia nu au mai fost controlaţi de 20 de ani. Au făcut ce au vrut, au încheiat contracte cu cine au vrut şi au plătit bani frumoşi din bugetul Consiliului Judeţean. Când am cerut să vedem şi noi pe ce s-au dus aceşti bani, unde sunt lucrările efectuate sau achiziţiile făcute, a început nemulţumirea. Eu înţeleg că sunt disperaţi şi că nu pot justifica multe cheltuieli, tocmai de aceea încercăm să stăm de vorbă cu fiecare în parte şi să vedem cum şi-a desfăşurat activitatea. Oamenii sunt supăraţi că nu li se mai aprobă plăţile, că vrem şi noi să ştim pe ce zboară sume imense pentru că între ce am descoperit în teren şi ce ni se prezintă pe acte există neconcordanţe incredibile. Le înţeleg nemulţumirea dar trebuie să ştie că la conducerea CJC se află acum o echipă care şi-a trasat foarte clar sarcinile şi care are ca scop final rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă judeţul Constanţa”, a declarat Claudiu Palaz, vicepreşedintele CJC.  

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat