Acasa | ACTUALITATE | Escroc din Constanţa reţinut de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Escroc din Constanţa reţinut de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani


image

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 26.08.2015, ora 12:00, până la data de 27.08.2015, ora 12:00., a inculpatului ŞOCARICI COSTIN GABRIEL, administrator al unor societăți comerciale, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de:

  -  trafic de influență,

  -  spălare a banilor. 

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date şi probe potrivit cărora :

În luna decembrie 2014, inculpatul Şocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro, în trei tranșe, din care în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 lei,  535.152,07 lei precum și un bilet la ordin în valoare de 98.000 lei, afirmând că are influență asupra unor funcționari din cadrul ANAF și asupra unor lucrători SRI, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă acestuia din urmă.

Precizăm că atât omul de afaceri cât și societățile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare.

De asemenea, în același context,  inculpatul Şocarici Costin Gabriel a afirmat că are influență și asupra unor magistrați judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, cu scopul obținerii unei soluții favorabile omului de afaceri.

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 lei,  a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător.

Inculpatului Şocarici Costin Gabriel i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând  a fi prezentat, la data de 27 august 2015, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat