Acasa | ACTUALITATE | Radu Mazăre, ridicat de polițiști din trafic. Primarul Constanței și Sorin Strutinsky, arestați pentru 30 de zile

Radu Mazăre, ridicat de polițiști din trafic. Primarul Constanței și Sorin Strutinsky, arestați pentru 30 de zile


image

Radu Mazăre a fost ridicat din trafic și dus la Inspectoratul Poliției din Constanța. Cel mai probabil edilul orașului va rămâne în arestul poliției până când se va decide transferul acestuia în arestul Poliției Capitalei.

Judecătorii Instanței Supreme au decis arestarea pentru 30 de zile a edilului Constanței, Radu Mazăre, și a omului de afaceri Sorin Strutinsky. Primarul Constanței este suspectat de mai multe infracțiuni, printre care luare de mită și abuz în serviciu.
 
Miercuri s-a  judecat contestația DNA cu privire la refuzul judecătorului de drepturi și libertăți de a emite mandat de arestare preventivă în cazul său, contestația admisă de magistrații Înaltei Curți.

Fratele lui Radu Mazăre, Mihai Mazăre, a declarat, joi seara, că a fost o surpriză arestarea preventivă a edilului Constanței, având în vedere că prima instanță a decis anchetarea în libertate, însă a afirmat că atât el cât și restul familiei sunt pregătiți psihic.

 "Am dus bagajele, gentuţa lui celebră. Am suplimentat gentuţa cu mai multe lucruri, haine, mâncare, periuţă de dinţi, săpun, două cărţi, ţigări, lucrurile de care ai nevoie la arest", a povestit Mihai Mazăre.

Mihai Mazăre a precizat că mandatul de arestare preventivă a fost emis pentru Constanţa, dar că acest lucru se poate schimba, potrivit Mediafax.

"Mandatul este emis pentru arestul de aici, dar dacă procurorul sau instanţa decide altceva după aceea sau e nevoie de el să-l ducă la Bucureşti, atunci îl duc la Bucureşti", a mai afirmat Mihai Mazăre.

El a recunoscut că nu se aştepta ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să decidă arestarea preventivă a lui Radu Mazăre, având în vedere că prima instanţă l-a lăsat în libertate.

"A fost o surpriză pentru că este dintr-o extremă în cealaltă, adică la prima instanţă l-a pus în libertate fără nicio altă măsură şi acum ne-am trezit cu arest preventiv. Într-adevăr este o surpriză, e o chestie pe care nu ne-o putem explica, eu nu am nicio cădere să o explic, dar avocaţii aşteaptă şi ei motivarea să vadă ce urmează şi ce măsuri trebuie luate, se atacă în instanţă, cum, nu ştiu să vă spun mai multe. Asta e viaţa, ce să facem", a spus Mihai Mazăre.(B1.ro)

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat