Acasa | ACTUALITATE | RAJA colaborează din nou cu BERD. Compania a accesat un credit de 10 milioane de euro

RAJA colaborează din nou cu BERD. Compania a accesat un credit de 10 milioane de euro


image foto - observatordeconstanta.ro

SC RAJA SA continuă proiectele de modenizare a infrastucturii conductelor de apă şi canalizare, precum şi cele de extindere a infrastructuii, într-un ritm galopant.

Campioană la absorbţia de bani europeni, compania derulează, în prezent, patru proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu 2007-2013, valoarea acestora ridicându-se la peste 328 de milioane de euro.

Banii de la Bruxelles, nu acoperă însă în totalitate preţul investiţiilor ci, în conformitate cu normele europene, beneficiarul trebuie să cofinanţeze 30%-40% din costuri, alături de autorităţi.

Dacă pentru majoritatea cofinanţarea a fost o mare problemă, Felix Stroe, diectorul RAJA a găsit modalitatea cea mai operativă de a face rost de fonduri, astfel încât compania să nu piardă banii europeni, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri.

Partenerul de care avea nevoie RAJA nu a întârziat să apară, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvolatare (BERD), fiind instituţia care a sprijinit compania de apă în demersul de a duce la bun sfârşit Programele Operaţionale derulate cu fonduri europene.

Astfel, cu o dobândă avantoajasă, BERD a furnizat operatorului de apă constănţean banii necesari pentru a putea finaliza proiectele din cadrul POS de Mediu 2007-2013 prin mai multe contracte de împrumut.

Un nou astfel de contract a fost semnat vineri, 8 august 2104, între cele două companii.

RAJA a obţinut un nou credit de la BERD, în valoare de 10 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru cofinanţarea proiectului de „Extindere şi modernizare a infrastructurii de apă, canalizare şi epurare pentru regiunea Buftea - Corbeanca – Crevedia” ce are ca termen de finalizare sfârşitul anului 2015.
Semnarea noului contract a avut loc în incinta Staţiei de Epurare Eforie Sud, cea mai modernă din ţară, în prezenţa lui Jean-Patrick Marquet, preşedintele BERD.

Acum 17 ani, când am semnat primul contract cu RAJA, am făcut-o cu încrederea că este o companie care promite. Astăzi, previziunile noastre au fost chiar depăşite. Este o onoare pentru bancă să îi aibă drept clienţi. Lucrăm de 17 ani şi în tot acest timp am semnat patru împrumuturi şi s-au dovedit un partener excelent“, a declarat Jean-Patrick Marquet.

Reprezentanţii companiei de apă speră ca această colaborare să continue şi pentru viitoarele proiecte pe care RAJA doreşte să le implementeze în cadrul următorului Progam Operaţional de Mediu POS II.

Am găsit în BERD un partener corect şi de încredere. Ne-a ajutat de fiecare dată şi ne-a sprijinit fără discuţie. Vreau să îi mulţumesc domnului Jean-Patrick Marquet, bărbăteşte, pentru tot suportul acordat. Gândiţi-vă că la nivelul municipiului Constanţa am realizat învestiţii de 67 milioane de euro pentru care a fost nevoie de cofinanţare. RAJA a venit cu 9 milioane iar primăria a participat cu 900.000 euro. Au spus că nu au bani deşi principalii beneficiari ai investiţiei sunt constănţenii.,” a declarat Stroe Felix, preşedintele SC RAJA SA.  

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat