Acasa | ACTUALITATE | Atmosferă de poveste, magie și surprize în comuna Peștera, de Ziua Copilului

Atmosferă de poveste, magie și surprize în comuna Peștera, de Ziua Copilului


image

Fiecare sărbătoare înseamnă şi câte un eveniment deosebit pentru locuitorii comunei Peştera. Aşa cum i-a obişnuit de fiecare dată, administraţia locală condusă de primarul independent Valentin Vrabie, a pregătit şi anul acesta o serie de surprize pentru toţi copii din comună.

Chiar dacă traversăm o perioadă de criză în care proiectele se realizează din ce în ce mai greu, din cauza lipsei resurselor financiare, administraţia locală din comuna Peştera demonstrează că se pot face lucruri de calitate chiar şi în aceste condiţii.

Duminică 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, startul distracţiei se dă începând cu ora 10 în parcul din faţa instituţiei primăriei, unde aproximativ 500 de copii vor primi în dar câte o bicicletă. Micii sărbătoriți vor avea parte de o atmosferă magică, plină de surprize, cu multe jocuri, baloane, personaje de poveste și un tort uriaș.

Cele mai frumoase gânduri vor fi trimise în această zi spre stele, în adevaratul sens al cuvântului, pentru că fiecare copil va lansa şi va urmări cum plutesc spre nori baloanele cu dorinţe, multe având şansa chiar de a se împlini!

Încă de la începutul mandatului său, primarul Valentin Vrabie a considerat educaţia copiilor ca fiind principala sa prioritate. Proiectul „Investim in educaţie pentru viitorul copiilor din Peştera” a fost implementat de-a lungul anilor pas cu pas.

În acest sens, toate unităţile de învăţământ din comună au fost reabilitate şi modernizate, funcţionând astăzi la cele mai înalte standarde, iar in anul 2010 a fost inaugurată cea mai modernă şcoală din întreg judeţul Constanţa.

Pentru că actul educaţional este susţinut inclusiv prin acordarea de rechizite şcolare la începutul fiecărui an şcolar dar şi de burse tuturor elevilor de liceu, abandonul şcolar în această comunitate este zero. În plus localitatea a fost adaptată la nivelul unui oraş în ceea ce priveşte comunicarea, comuna Peştera şi satele aferente fiind racordate gratuit la internet şi fibră optică, astfel încât elevii dar şi părinţii acestora să aibă acces permanent la informaţie.

Desigur că fără cooperarea existentă între administraţia publică locală şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile, astfel că, toate cadrele didactice care predau la școlile din comună beneficiază de facilitatea decontării integrale a abonamentelor de transport.

„Pentru că sănătatea este cea mai importantă, astăzi îi învăţăm pe copii să facă mișcare. Principala datorie a noastră este să avem grijă de copiii noştri, oferindu-le un cadru educaţional adecvat, oferindu-le afecţiune şi mai mult din timpul nostru, pentru ca ei să crească sănătoşi şi fericiţi. Să nu uităm că ei reprezintă viitorul naţiunii noastre şi că de felul în care avem grijă de copii depinde acest viitor!”, declară primarul Valentin Vrabie.

Așadar, duminică, 1 iunie 2014, începând cu ora 10, sunteți invitați în comuna Peștera să descoperiți bucuria şi miracolul de a fi copil!Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat