Acasa | ACTUALITATE | DOSAR DE POLITICIAN: Radu Mazăre sau MOMO, o entitate pământeană cu personalitate multiplă

DOSAR DE POLITICIAN: Radu Mazăre sau MOMO, o entitate pământeană cu personalitate multiplă


image

Zilele trecute, jurnalistul Cornel Ivanciuc l-a portretizat magistral într-o emisiune la Realitatea TV pe primarul Radu Mazăre. Ivanciuc a dezvăluit că Mazăre nu mai este de mult un personaj politic. El este MOMO, o entitate pământeană totuşi, dotată cu o personalitate multiplă.

MOMO este avatarul tuturor reîncarnărilor pe care Mazăre le practică în timpul carnavalelor groteşti din staţiunea Mamaia: el este un şeic arab putred de bogat interesat să interacţioneze sexual cu domnişoarele de pe litoral, el este un marchiz, un faron, un prinţ indian, un ofiţer nazist… un playboy mioritic desăvârşit. Dedublarea sa poate continuă la infinit.

Cornel Ivanciuc mai spune că Radu Mazăre a devenit un caz clinic. Eu cred că România este pe cale să devină un caz clinic, un mare ospiciu numit România. Să mă explic: un recent studiu european arată că românii sunt pe locul întâi la consum de programe tv. Românii se uită în draci la televizor, din lipsă de alternativă. Audienţele arată că emisiunile care strâng sute de mii de telespectatori – în acelaşi timp chiar - sunt cele de divertisment. Românii vor să fie distraţi de televizor: este ieftin şi la îndemână. Românii urăsc politica, dar nu vor să se informeze pentru a vota în cunoştinţă de cauză. Românii votează prost, la fel de prost cum mănâncă. Ei, în acest context, primarul Constanţei Radu Mazăre, MOMO, se întrupează în costumele sale exact în pielea unui personaj de emisiune tabloidă. El nu este politician, pentru că ştie că românii urăsc politicienii. Mazăre este primarul cool şi nebun de la televizor. Cum altfel poţi explica faptul că omul este votat de 12 ani ani în continuu primar, tocmai de pensionarii din Constanţa, cei mai fideli telespectatori ai patriei.

Mazăre nu este un caz clinic. Poate fi un caz clinic de şmecherie. Răducu râde în sinea sa când este făcut cu ou şi cu oţet şi prezentat de televiziunile serioase drept un clovn. Răducu, dragi constănţeni, şi asta cred că o ştiţi foarte bine, este un băiat deştept care face pe prostul, iar pe la spate, cum se spune, face mulţi, mulţi bani. Mi-ar trebui câteva ore să vă prezint zecile de afaceri făcute de clanul Mazăre la Constanţa. Sute de firme, controlate direct sau indirect, zeci de proprietăţi, clădiri, hoteluri, cazinouri, restaurante, terenuri, magazine, toate funcţiile publice la discreţia sa şi a echipei sale… un oraş întreg împânzit. Nimeni nu va mai putea conduce acest oraş în afară clanului Mazăre în următori 20 de ani. Va fi imposibil, fizic.

La fel de complicat ar fi să va spun cu ce se ocupă primarul Radu Mazăre. Oficial, fizic vorbind, omul stă la birou cât pasărea stă pe gard. Neoficial, oraşul este condus relativ bine, chiar dacă arată foarte prost în ultimii ani, prin intermediul viceprimarilor Gabi Stan şi Decebal Făgădău. Acesta din urmă este considerat şi creierul din primăria Constanţa. Gabi Stan excelează prin rapiditatea cu care execută ordinele.

Clanul Mazăre a fost controlat ani în şir de toate organele de contol: Poliţie, ANAF, DNA, doişunsfert, SRI. Cam de fiecare dată, clanul a scăpat basma curată. Un singur mega dosar, care priveşte gruparea primarului, se află pe rolul instanţelor, în care Mazăre are şanse mari să fie condamnat: afacerea retrocedării terenurilor din oraş.

Însă după un an şi jumătate de guvernare USL, băieţii de la Constanţa au făcut o greşeală majoră, care le poate fi fatală. Au luat cu forţa controlul portului Constanţa, o afacere pe care aceştia o vânează de ani de zile, în care au fost implicaţi puţin, dar nu suficient pe măsură lăcomiei lor. Ei bine, portul Constanţa înseamnă în primul rând US Army, NATO şi nu în ultimul rând Serviciul Român de Informaţii. Este al patrulea port ca mărime din Europa şi principala poartă de intrare a mărfurilor din Orient spre Occident. Echipa Mazăre l-a impus la începutul anului la conducerea portului pe Lucian Băluţ, fostul profesor al primarului Mazăre de la Institutul de Marină. Iniţial, administraţia portului a organizat o licitaţie în valoare de 125 de milioane de euro pentru prelungirea cu, atenţie, 1 kilometru a digului din Portul Constanţa. Contractul a fost semnat de unul dintre oamenii de încredere ai lui Mazăre, pe nume Decebal Şerban, care a ocupat temporat funcţia de director al portului. După semnare, contractul a fost modificat grosolan în defavoarea administraţiei portului. Afacerea ce viza siguranţa portuară a fost supravegheată tot timpul de băieţii cu ochii albaştri.

Informaţiile au ajuns la DNA, iar dosarul stă să explodeze… Fostul absolvent de Marină, Radu Mazăre, este pe cale să-şi îngroape cariera politică tocmai din prea multă iubire pentru mare şi pentru portul Constanţa.

Ca să vorbim pe limba primarului: portul, dragă Radule, a fost ca o blondă perversă care ţi-a intrat în pat uşor, după o noapte la Fratelli. Dimineaţă, când te-ai trezit, ai observat că de fapt blonda era tocmai ofiţerul Vasile de la Direcţia Naţională Anticorupţie, care te arestează pentru perversiuni financiare la administraţia portului Constanţa…

(SURSA REALITATEA.NET)

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat