Acasa | ACTUALITATE | Gigi Chiru îl sfătuieşte pe Mazăre să ia din banii firmelor abonate şi să reabiliteze Cazinoul

Gigi Chiru îl sfătuieşte pe Mazăre să ia din banii firmelor abonate şi să reabiliteze Cazinoul


image

Primarul Radu Mazăre le-a transmis constănţenilor, prin intermediul presei locale, că nu mai sunt bani pentru Cazino. Folosită ca monedă electorală de actualul primar, clădirea-emblemă a Constanţei a fost abandonată şi pare a fi sortită pieirii. Cazinoul Constanţei zace acum în ruină, lăsat parcă anume pentru a da o lecţie de rezistenţa în faţa nepăsării: „Nu vă puneţi cu mine!”.

Constanţenii au văzut şi înţeleg că municipalitatea condusă de Radu Mazăre nu  face nimic pentru Cazino, ba dimpotrivă, a lăsat cladirea de izbelişte, a permis ca simbolul oraşului să zacă darâmându-se sub ochii trecătorilor. Mai nou, primarul revine la lipsa banilor ca ţap ispăşitor pentru abandonarea clădirii. Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa, solicită consilierilor locali, indiferent de culoarea politică, să reia discuţiile despre Cazino, să caute  soluţii şi să redea Constanţei acest frumos simbol. 

 „Clădirea aceasta a reprezentat dintotdeauna un simbol pentru oraşul nostru, o emblemă de peste 100 de ani. Este, în primul rând, un monument arhitectonic, iar administraţia Mazăre nu face altceva decât să pună umărul la distrugerea lui. Nu găsesc motivele pentru care un primar al cărui partid este la Guvernare şi care are o relaţie foarte bună cu primul-ministru, nu reuşeşte să facă rost de fonduri pentru reabilitarea Cazinoului. Au fost bani, a existat intenţia de a-l reabilita, dar niciodată iniţiativa nu a aparţinut Primăriei Constanţa. Ba au  fost bani, ba nu, ba se reabilita Cazinoul, ba se făcea teleschi cu banii aceia, ba se depuneau proiecte pe fonduri europene, ba nu mai sunt bani. Intenţia administraţiei de a vinde Cazinoul, recunoscută în diferite ocazii, este din ce în ce mai evidentă. Propun ca Primăria să reducă  sumele acordate pentru publicitate către SOTI Cable Neptun sau Telegraf Advertising, să ia mai puţine flori şi să renegocieze contractele cu firma Dobre&Fiii. N-ar fi rău să fie supuse analizei contractele cu Polaris M Holding, Gecobis Build, Herarconi, Tomis Rent, Mobitom, Sport Turism, Conpress Holding, Puppy Vet, House Consult, Matra, Eucass, Prodigy Corporation şi altele. Cred că aşa avem toate şansele să găsim bani pentru Cazino”,  a declarat senatorul Christian Gigi Chiru.

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat