Acasa | ACTUALITATE | Doi soţi din Mangalia, trimişi în judecată de către DNA, pentru şantaj

Doi soţi din Mangalia, trimişi în judecată de către DNA, pentru şantaj


image

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpaţi:
JUNCĂNARU ŞTEFAN ION, în stare de arest preventiv, administrator al SC IZOL-JUST SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj 
JUNCĂNARU CRISTINA DANIELA, soția primului menționat, în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 1 august 2013, inculpatul Juncănaru Ştefan Ion, administrator al SC IZOL-JUST SRL şi persoană fizică autorizată sub acelaşi nume, a exercitat violenţe şi ameninţări asupra părţii vătămate, administrator al unei alte societăţi comerciale, cu scopul de a o determina pe aceasta să achite un credit bancar în valoare de 28.000 euro, obţinut în urma unui contract la încheierea căruia inculpatul participase în calitate de garant sau să încheie cu inculpatul un antecontract de vânzare – cumpărare, având ca obiect un imobil aparţinând părţii vătămate.

În perioada ianuarie – 7 august 2013, inculpata Juncănaru Cristina Daniela l-a însoţit pe inculpatul Juncănaru Ştefan Ion, în mai multe rânduri, la discuţiile în cursul cărora acesta a formulat solicitările privind plata creditului sau încheierea antecontractului între el şi partea vătămată pentru imobilul acesteia din urmă, participând activ la discuţii şi reiterând aceste solicitări, în condiţiile în care cunoştea existenţa actelor de constrângere exercitate de soţul ei, i-a dat sfaturi pentru a evita tragerea la răspundere penală și a exercitat ea însăşi presiuni asupra părţii vătămate şi asupra membrilor familiei.

La data de 8 august 2013, la cererea procurorilor, Judecătoria Constanţa a dispus arestarea preventivă pe un termen de 15 de zile a inculpatului Juncănaru Ştefan Ion. 
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul IGPR - Serviciul Operaţiuni Speciale şi din I.P.J. Constanţa – Serviciul Investigaţii Criminale.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Mangalia
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie

 Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (2 postat):

on 13/09/2013 03:10:16
avatar
Dar ca in perioada 1990-1995 BRCE Constanta prin contabil sef Hogea Chenser a eliberat din cont curent personal al numitului Nula Ionel suma de 99,00$ americani in loc de suma de 99,000,00$ americani adica 99 dolari americani in loc de 99 mii dolari americani la care s-a perceput numai comisionul de 1% la 100 dolari initial fiind vorba de un transfer de 100,000.00 USD, nu verifica nimeni? Nici chiar asa... daca aritmetica sistemului bancar romanesc foloseste punctul in loc de virgula la impartirea sutelor, zecilor si unitatilor de mii si sutelor, zecilor si unitatilor nu inseamna ca politica bancara de comert exterior a ROMANIEI trebuie sa profite de pe urma bunei credinte a cetateanului de rand care consulta mai putin sistemul de numeratie al bancilor americane!
Thumbs Up Thumbs Down
0
on 13/09/2013 03:28:18
avatar
Si uite-asa ne invartim ca vulpea in jurul cozii ca functionara de la Bancorex ori era beata ori a profitat de ocazia de a-si insusi o suma frumusica ca de altfel tot alaiul conducerii Bancorex Romania si alti nenorociti care s-au imbogatit peste noapte! Banii proveneau ca donatia din partea unei rude cetatean american! Putem sa recurgem la posibilitatea de a va da in urmarire si prin Interpol, FBI sau CIA!
Thumbs Up Thumbs Down
0
Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat