Acasa | ACTUALITATE | Scandal pe plaja Modern cu poliţiştii de la DIAS

Scandal pe plaja Modern cu poliţiştii de la DIAS


image

Duminică dimineaţă, în timp ce se antrenau pe plaja Modern din Constanţa, mai mulţi poliţişti îmbrăcaţi civil au fost agresaţi de doi indivizi care petreceau într-o maşină parcată în zonă. Cei doi, aflaţi într-o avansată stare de ebrietate au sărit la bătaie înarmându-se cu bastoane şi săbii pentru a le putea ţine piept celor de la Trupele Speciale. Scandalul s-a terminat la sediul poliţiei, fiind demarate cercetări pentru a se stabili cu exactitate condiţiile în care a izbucnit conflictul. Iată punctul de vedere al IPJ Constanţa:

Referitor la incidentul produs la data de 14 iulie a.c., în care au fost implicaţi mai mulţi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul I.P.J. Constanţa este împuternicit să facă următoarele precizări:

Din primele date a rezultat faptul că, în jurul orei 9.50, în timp ce o grupă a Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Constanţa, îşi desfăşura programul de pregătire fizică zilnic, pe digul de larg al plajei Modern, din Municipiul Constanţa, unul dintre membri echipei a fost agresat de două persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

Şeful de grupă a sesizat prin 112 incidentul, la faţa locului intervenind un echipaj din cadrul Secţiei 3 Poliţie Constanţa.

În urma investigaţiilor demarate a reieşit faptul că, doi tineri, aflându-se într-un grup de opt persoane, au blocat deplasarea echipei de poliţişti aflată în alergare, adresându-le mai multe injurii, iar unul dintre ei a lovit un poliţist.

Cei doi tineri au fost imobilizaţi, fiind necesară folosirea forţei. Astfel, unul dintre agresori a fost vătămat corporal uşor, fiind transportat la spital pentru investigaţii medicale, unde nu a rămas internat.

Din declaraţiile martorilor a reieşit, că tinerii aveau asupra lor mai multe obiecte contondente.

Celelalte persoane implicate în incident au fost conduse la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru audieri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi loviri sau alte violenţe. De asemenea, a fost sesizată unitatea de parchet competentă.

Precizăm faptul că, până în prezent, niciunul dintre cei doi tineri implicaţi în incident nu a depus vreo plângere la adresa poliţiştilor.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a dispus demararea de verificări, pentru a stabili dacă modul de intervenţie al poliţiştilor s-a derulat cu respectarea procedurilor legale în vigoare. 

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat