Acasa | ACTUALITATE | TUI renunţă la „cea mai dinamică staţiune din univers”

TUI renunţă la „cea mai dinamică staţiune din univers”


image

Masacrarea spaţiilor verzi din Mamaia şi construirea de parcări şi blocuri de locuinţe în locul lor, şi-a primit şi răsplata: începând cu acest sezon tour-operatorii germani au retras toate charterele pe relaţia Constanţa.

România nu mai apărea în cataloagele TUI încă de la sfârşitul anului trecut, ci numai în mediul online. Această situaţie a mai apărut şi în 2006, când decizia a fost motivată de condiţiile proaste de cazare, de preţurile mari, de zgomot, lipsa curăţeniei şi a spaţiilor verzi şi de prezenţa la tot pasul a câinilor fără stăpân. În 2009, după promisiunile fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, prin care au primit asigurări că staţiunile vor fi igienizate, vor fi demolate clădirile construite ilegal şi se va revizui politica de preturi şi de servicii, nemţii au revenit, reuşind să atragă în medie 200 de turişti anual. Prin comparatie, in Bulgaria, TUI lucrează cu peste 60 de hoteluri şi operează zilnic câteva curse charter, aducând anual peste 500.000 de turişti iar Turcia este vizitată de peste 3,5 milioane de germani pe an.
Singura speranţă vine de la grupul Thomas Cook, care a anunţat că va trimite în 2013, prin intermediul brandului Neckermann, peste 7.500 de turişti pe litoralul românesc. Nu este pentru prima oară însă când reprezentanţii grupului îşi asumă această răspundere, niciodată materializată.

Conform datelor furnizate de  ­Institutul Naţional de Statistică, străinii care sosesc pe litoralul românesc au o pondere nesemnificativă, reprezentând ­circa 5% din totalul turiştilor, la mare distanţă de cel bulgăresc, cu 65,4%   sau grecesc, care chiar şi în plină criză, se bucură de un procentaj de 70,7%.de vizitatori străini. 

 

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat