Acasa | ACTUALITATE | Marius Păvălache, şeful Serviciului Control al Primăriei Eforie, prins în timp ce primea mită

Marius Păvălache, şeful Serviciului Control al Primăriei Eforie, prins în timp ce primea mită


image

Marius Păvălache, şeful Serviciului Control din cadrul Primăriei Eforie a fost prins în flagrant, luni, alături de alte patru persoane, în timp ce primea mită pentru a facilita acordarea de autorizaţii de funcţionare şi spaţii comerciale de închiriat, aflate pe raza oraşului Eforie, în perioada sezonului estival.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, cele patru persoane racolau diverşi comercianţi care intenţionau să închirieze tarabe, pe perioada sezonului estival, în zona staţiunilor Eforie Sud şi Eforie Nord, şi le pretindeau diferite sume de bani pentru a-i ajuta să obţină autorizaţiile necesare.

Cei patru beneficiau de sprijinul şi acţionau sub coordonarea şefului Serviciului Control din cadrul Primăriei Eforie, Marius Păvălache, care facilita încheierea ilegală de contracte pentru spaţiile aparţinând domeniului public.

În schimb, pentru fiecare spaţiu închiriat, ei primeau sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro, susţin anchetatorii.

În 26 iunie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la existenţa acestor fapte, iar în cursul zilei de luni ofiţerii DGA au reuşit prinderea în flagrant a membrilor grupării, în timp ce primeau, în total, suma de 3.800 de euro.

Marius Păvălache a fost prins în flagrant de către poliţişti în tip ce primea suma de 18.000 de lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, aceştia fiind reţinuţi pentru infracţiuni de corupţie.

 


Tag-uri:  

Voteaza articol
0

Aboneaza-te la feed-ul de comentarii Comentarii (0 postat):

Adauga comentariul tau comment
Va rugam introduceti codul din imagine:
  • email Trimite unui prieten
  • print Versiune pentru printat
  • Iniţiativa lui Remus Cernea a creat panică în rândul preoţilor şi ai partenerilor lor, spirituali, politici şi nu numai, obişnuiţi să primească bani la nesfârşit pentru nişte activităţi a căror utilitate există doar în închipuirea lor. Zeci de milioane de euro se risipesc anual pentru susţinerea unor culte primitive şi retrograde, care oricum câştigă sume importante de la credincioşii prostiţi şi înfricoşaţi cu pedepse divine.
  • Puţină lume ştie cum funcţionează mecanismele financiare prin care economii fantomatice, cum e a noastră, vor avea creştere economică, iar altele performante apar datoare vândute, cum se stabileşte paritatea între monede, cum se fixează preţurile la gaze, alimente sau pentru barilul de petrol, elemente ce influenţează în mod covârşitor viaţa noastră de zi cu zi. Zeci şi sute de “specialişti”, laureaţi cu premii Nobel sau simpli trepăduşi profită de această ignoranţă înghesuindu-se să enunţe teorii alambicate care n-au nici un corespondent real sau principii economice pe care nici ei nu le înţeleg pe deplin. Rolul lor e însă clar stabilit şi acceptat ca atare şi se rezumă la a menţine operaţional un mecanism vicios şi de a credibiliza un sistem bancar putred şi fraudulos, o schemă Ponzi la nivel planetar.
  • Mâine se împlinesc 23 de ani de când Ceauşescu a fost executat în curtea unei unităţi militare din Târgovişte. Dacă atunci acest eveniment l-am perceput ca pe o sărbătoare naţională, acum apar semne de întrebare. Se trăia greu pe vremea aceea, doar vârsta fragedă ar mai putea filtra câteva amintiri frumoase, dar pentru aşa ceva nu se omoară un om ci este lăsat la judecata istoriei. Nici Emil Constantinescu n-a fost un preşedinte prea luminat, ba din contră, şi chiar şi acum sunt oameni care cu greu îşi trec zilele dar nimeni nu şi-a propus să-i împuşte pe Constantinescu sau pe Băsescu.
  • Abia cu puţin timp în urmă mi-a ajuns şi mie la ureche că la începutul lunii septembrie, preşedinte al filialei Constanţa a Uniunii Generale a Industriaşilor din România - UGIR 1903, a fost numit cunoscutul om de afaceri Sorin Strutinsky. Nefiind nici industriaş şi nici măcar patron de butic, habar n-aveam de existenţa unei astfel de organizaţii ale cărei obiective se doresc a fi printre altele asanarea mediului de afaceri, promovarea unui climat de încredere şi susţinerea de proiecte viabile şi benefice pentru societate